”You were only given this life because you are strong enough to live it”

onsdag 29 december 2010

En helt vanlig dag...

Jag tänkte att jag idag skulle förklara hur våra dagar ser ut :) (Förbered er på ett långt inlägg)

Förmiddag
Det hela börjar med att klockan ringer någon gång mellan klockan 6.15 och 7.15 beroende på när vi ska vara uppe på toppen. Som regel snoozar vi tre gånger innan jag går upp, går på toa. Medan jag är på toa går Eve in i badrummet och stoppar in sina linser och något mer lagom till hon är färdig är det min tur att vara i badrummet och då går hon på toa. Eftersom jag gör alla mina göra-sig-iordning grejer innan frukost tar jag längre tid på mig så Eve plockar alltid fram frukost så lagom till jag är ombytt och klar sitter Eve beredd med frukost. När vi sedan ätit klart gå Eve och gör sig i ordning det sista och jag dukar av. När vi är klara med detta åker uniformerna på (och Eve skriker lite grann över att behöva ta på sig sina pjöxor) och vi beger oss av till Schibus för att åka ner till gondolen.

Schibus går ungefär en gång i kvarten så det är inga bekymmer med att passa buss eller så. Nere vid gondolen plockar vi fram våra skidor och stavar från skidskolans lilla hemliga gömme. Sedan blir det gondolen upp till toppen.

Vi brukar vara uppe på toppen strax innan halv tio. Väl uppe på toppen snicksnackar man lite grann med alla barnskidlärare och kollar av läget innan man går till sin sammelplatz, dit barnen sedan kommer. Klockan 10 börjar sedan lektionen varje dag. De dagar vi gör nya grupper blir det oftast senare och vi samlas mycket tidigare. Sedan åker alla grupper iväg på olika håll beroende på barnens kunskaper. Har man nybörjare stannar man på skidskolans lilla egna utrymme har man däremot erfarna åker man självklart ut på berget. Jag har hittills bara haft erfarna så vi har hållt till på berget medan Eve hittills bara haft nybörjare så hon har stannat vid skidskolan. Lketionen håler sedan på till klockan 12 då det är dags för lunch.

Lunch
Lunchen går till på två sätt. Några barn bli hämtade av sina föräldrar på lunchen medan några barn stannar med sin skidlärare för att äta lunch. Lunchen äter alla tillsammans på Hornboden i skidskolans egen avdelning. Har man barn med sig ser man till så de får något att dricka och äta först sedan förser man sig själv. För barnen finns det varje dag en speciell måltid vilket det även finns för skidlärare, men skidläraren inte vill äta just det får vi äta precis vad vi vill från deras vanliga buffé.

Eftermiddag
Lunchen avslutas sedan klockan 13 då man tar med sig de ätande barnen till sammelplatz där man möter upp med alla barn som varit på lunch med sina föräldrar. På eftermiddagen fortsätter man oftast med det man gjorde innan lunch. Däremot brukar man försöka hålla ner antalet övningar och antalet "lära-sig-nya-saker" för barnen är oftast ganska trötta så det blir oftast att man mestadels åker runt och bara åker skidor för även det ger övning. Dagen för barnen avslutas sedan klockan 15 då deras föräldrar plockar upp dem från sammelplatz. Dagen för skidläraren avslutas inte där utan vi träffas alltis efteråt och stämmer av hur många barn vi hade på förmiddagen, på eftermiddagen och hur många vi kommer ha dagen därpå. Efter det skiftar det väldigt i sysselsättning. De dagar man slutar i noggorlunda tid brukar avslutas på Hornboden för att snacka av sig.

Veckoplanering
Beroende på vilken veckodag det är har vi olika saker som händer och sker (vår vecka börjar på söndagar):
Söndag: Träffas uppe på toppen klockan 9 för att snacka om veckan som kommer och planera dagen och för att stämma av. Klockan 9.30 börjar sedan uppdelningen av elever.
Måndag: Är som söndagen, träffas tidigt för att stämma av. Sedan kan även fler elever tillkomma till gruppen. Måndagar är även den dag vi har möte med hela skidskolan om vi har det.
Tisdag: Börjar med träning för alla skidlärare. Då träffas vi vid botten klockan 8 och har träning fram till efter 9. Då arbetar vi med våra egna kunskaper och färdigheter. Dagen avslutas sedan med Kinder Apre's Ski då vi tillsammans med barnen och föräldrarna dansr, sjunger, målar ansiktsmålning och självklart kommer även Frosty och hälsar på. Då dansar vi Frosy-dansen.
Onsdag: Alla barn som vill vara med på torsdagsracet måste lämnas in på racingslistor till David (chefen). På kvällen sedan har vi varannan vecka Show on Snow (med början nästa vecka) vilket innebär att de som är med i den har träning innan och till och med några dagar innan.
Torsdag: Race-dagen. Alla barn som är på skidskolan får möjlighet att göra ett slalomrace på tid. På kvällen sedan får alla barn som varit med medalj (beroende vilken placering de fick) och ett intyg. Detta är skidskolans "pricegiving". Frosty kommer även denna kväll för att dansa med alla (både skislärare, föräldrar och frä,st barn). Denna kväll är oftast hej-då kvällen eftersom de flesta barn åker med sina föräldrar på fredagar.
Fredagar: Denna dag har man aldrig fulla grupper utan oftast slår man ihop grupperna för att göra det roligare för barnen. Denna dag är den enda som oftast avslutas tidigt (utan något efter klockan 15) Detta är oftast även den stora gå-ut-kvällen.
Lördag: Är för det mesta vår lediga dag om man inte har gett sig på en privatlektion eller något annat speciellt.

Sedan börjar det om igen :) Utöver alla saker som görs med skidskolan har man ju självklart en massa andra saker man behöver göra sisådär varje dag...

Såhär ser våra dagar och veckor ut för er som var nyfikna :)

4 kommentarer:

  1. Kul att läsa=) Hör ju massa från eve bara så får hålla mig uppdaterad om dig här ist;) Ni verkar ju ha det riktigt bra, även om det är mycket jobb låter det som kul o glassigt jobb (om man förutsätter att man få roliga, o inte jobbigt, barn i sin grupp;))

    Hoppas ni får en riktigt härlig nyårsafton:)
    kramar Hanna

    SvaraRadera
  2. Avundsjuka näääää???? Kul,busig, rättvis o lite sträng lärare, lyckans ostar till barn som får ha dej!
    Ha en kul nyårsafton och ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!
    kramar farmor o farfar

    SvaraRadera
  3. GOTT NYTT ÅR!!!
    Kramar från mamma och pappa.

    SvaraRadera
  4. Låter som du trivs som fisken i vattnet :)
    Gott nytt år!
    Kramkram

    SvaraRadera