”You were only given this life because you are strong enough to live it”

söndag 5 december 2010

Nya vänner och några djävular

Igår kväll tog vi oss äntligen utanför dörrarna och testade på Alpbach nattliv. Vi mötte upp en tjej vid namn Josia som precis som vi ska gå utbildningen på måndag. Hon var hjälp skidlärare här förra året men ska i år ska hon köra hela säsongen. Hon har varit här med sin familj jättemånga gånger så hon kan byn ännu bättre än jag - och framförallt kan hon den del jag inte kan - nattlivet. Hennes vän Martin kom och hämtade oss. MArtin har varit skidlärare här i flera år och bor i Inneralpbach medan Josia är från London.

Martin körde oss till Inneralpbach för det hände tydligen något stort där - i bilen på väg dit berättar Martin att det som händer är att det är några som klär ut sig till djävular och målar söta flickor svarta i ansiktet och gör någon annorlunda dans med eld. HJälp tänkte vi alla tre töser. När vi kommer dit berättar han även att de gör detta i fem dagar på olika ställen i Österrike. Vi konstaterar även att hela festen är utomhus - shitcold! Men glüwein värmer bra ;)

Lite bilder från djävulsdansen

Alla djävular hade på sig stora pälsdräkter och stora masker med långa horn på och förvridna ansikten.

Martin, Evis och Josia

Elden sprutade runt om dem och de tog en bit in i showen av sig maskerna och då var de kollsvarta i hela ansiktet.

I mitten fanns även en häxa som ledde det hela (vad får man allt ifrån liksom??)

Efter djävulsdansen åkte vi tillbaka till Alpbach och satte oss på Almhof och drack lite till och snackade sedan åkte vi till WaschenKuchen (tror jag den hette) där det tydligen var privat fest men eftersom Martin kände ägaren och han hade svenska tjejer med sig fick vi komma in :)
Vi drack en drink som hette apfelstrudel som verkligen smakade som den skulle. Sedan kom lite fler skidlärare dit och när jag hälsade på en uatv den fick jag kommentarer "ooh, so you are one of the famous swedish girls" :) Kvällen avslutades med att Eve blev lite överförfriskad så vi kannalde hemåt vid ett.

Folk tycker det är kul att jag söpit bort ett par skor - Evis lyckades igår supa bort sina linser - det ni!! När hon skulle ta ut dem var de inte i ögonen - mysko!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar