”You were only given this life because you are strong enough to live it”

torsdag 13 maj 2010

Plantera julgran...

Hela dagen idag har spenderats i de djupaste skogarna i småland. Där har hela släkten Wiberg planterat ungefär 5000 granar. Som tur var var vi över 20 personer så det gick rätt fort. Vi tänkte på de förr som gick själva och planerade granar...vilket terapiarbete! Men vi får iaf julgran till jul...om sisådär....15 år ;) (Som Thomas sa - Jag ska minsann ha julgran och den ska kulor i grenen ;))

När man planterar gran finns det två arbetsuppgifter: atningen är man den som gräver då kör man borren i marken, lirkar lite grann och drar upp den igen. Då och då fick man dessvärre en smärtsam överraskning - DOOIING - sten bara precis under jorden då går en härlig stöt upp i hela armarna och handflatorna domnar bort. Den andra arbetsuppgiften är planterare - man stoppar ner granen i det grävda hålet och stampar tillbaka jorden och rycker i granen för att kontrollera att den sitter fast (annars äter rådjuren upp dem).

Eftersom jag meatdels grävde har jag upplevt den del DOOOIING så armarna känns några cm kortare oc handflatorna kommer inte vara att leka med imon. Men trevligt hade vi! Tack för sällskapet släkten Wiberg! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar